RULEAZĂ FILMUL

FILOSOFIE ALLGRIP pentru toata lumea

În 1970 am dezvoltat primul nostru model 4WD, originalul Jimny, LJ10.
De atunci am perfecționat această tehnologie pentru a oferi șoferilor entuziasm, plăcere și siguranță la volan.
Având această experiență de 50 de ani, am redefinit tehnologia 4WD sub numele ALLGRIP,
pentru a oferi încredere, satisfacție și un orizont mai larg tuturor clienților noștri și iubitorilor de Suzuki.

În 1970 am dezvoltat primul nostru model 4WD,
originalul Jimny, LJ10.
De atunci am perfecționat această tehnologie pentru
a oferi șoferilor entuziasm, plăcere și siguranță la volan.
Având această experiență de 50 de ani,
am redefinit tehnologia 4WD sub numele
ALLGRIP pentru a oferi încredere,
satisfacție și un orizont mai larg tuturor
clienților noștri și iubitorilor de Suzuki.

VALORI LINIȘTE SUFLETEASCĂ Liniște sufletească pentru toți șoferii

Pe orice suprafață sau în orice condiții de drum, ALLGRIP îți oferă
încrederea de care ai nevoie pentru a conduce cu mult entuziasm.
Cu ALLGRIP, ai întotdeauna un partener de încredere lângă tine.

Pe orice suprafață sau în orice condiții de drum,
ALLGRIP îți oferă încrederea de care
ai nevoie pentru a conduce cu mult
entuziasm Cu ALLGRIP, ai întotdeauna
un partener de încredere lângă tine.

VALORI ENTUZIASM Simte libertatea. Simte distracția

Cu ALLGRIP, poți transforma orice situație în entuziasm și plăcere.
De la drumuri șerpuite până la terenuri accidentate, la ploi torențiale sau la condiții de zăpadă,
ești tot timpul în control pentru un șofat captivant. Fii mai activ, fii liber.
Alegerea este în mâinile tale.

Cu ALLGRIP, poți transforma.
orice situație în entuziasm și plăcere.
De la drumuri șerpuite până la terenuri accidentate,
la ploi torențiale sau la condiții de zăpadă,
ești tot timpul în control pentru un șofat captivant.
Fii mai activ, fii liber.
Alegerea este în mâinile tale.

VALORI DEPĂȘESTE LIMITELE. Depășește limitele cu ALLGRIP

Noile aventuri sunt pline de entuziasm.
Chiar dacă unele provocări pot fi greu de depășit, cu partenerul tău, ALLGRIP, poți conduce cu toată încrederea.
Împreună, puteți merge dincolo de orizont.

Noile aventuri sunt pline de entuziasm.
Chiar dacă unele provocări pot fi greu de depășit, cu partenerul tău, ALLGRIP,
poți, conduce cu toată încrederea. ,
Împreună, puteți merge dincolo de orizont.

ALLGRIP AUTO

ALLGRIP AUTO îți oferă relaxare tot timpul, în special atunci când conduci pe drumuri alunecoase sau pe suprafețe cu zăpadă. Beneficiind de racordul unui sistem cu tracțiune integrală, cuplul este distribuit automat pe roțile din spate, când detectează că roata din față pierde aderență pe drum.

RULEAZĂ FILMUL

TEHNOLOGIE

SISTEM DE CUPLAJ PERMANENT HIDRAULIC

Un vâsco-cuplaj (cuplaj hidraulic) poziționat în fața diferențialului din spate utilizează ulei cu vâscozitate ridicată pentru a transfera puterea de antrenare. Când se produc variații de rotație între pneurile din față și cele din spate, efectul de forfecare cauzat de rotirea roții încălzește uleiul și îl determină să se dilate. Presiunea rezultată din dilatatarea uleiului, este cuplarea unui ambreiaj cu mai multe discuri, care transferă cuplul catre roțile din spate.

CONTROLUL ADERENTEI

GRIP CONTROL

Această funcție asigură o pornire lină pe drumurile alunecoase acoperite cu zăpadă sau noroi. Aplică rapid frâna pe roata care patineaza în timp ce concentrează puterea de antrenare pe roata opusă și îmbunătățește performanța prin utilizarea controlului tracțiunii pentru a limita pierderea cuplului motorului.

MODELE ALLGRIP AUTO

 • SWIFT

ALLGRIP SELECT

ALLGRIP SELECT oferă valorile standard: plăcerea de a conduce, liniștea sufletească și un consum eficient de carburant, permițând șoferului să aleagă din patru moduri de conducere (AUTO, SPORT, SNOW, LOCK). Sistemul de transmisie cu tracțiune integrală și comandă electronică, cu mod de acționare selectabil, utilizează un buton simplu "Apasă" și "Rotește" poziționat pe consola centrală, astfel încât șoferul să poată experimenta diferite stiluri de condus, în funcție de suprafață sau de condițiile drumului.

RULEAZĂ FILMUL

TEHNOLOGIE

Controlul 4WD (tracţiunii integrale)

4WD CONTROL

Controlul prin feedback folosit la vehiculele care au tracţiune integrală mereu distribuie cuplul către roţile din spate după ce detectează că roţile din faţă patinează. Acest sistem anticipează controlul tracțiunii în funcție de suprafața de rulare, controlează cuplul motor, poziția volanului și alți factori și distribuie cuplul către roţile din spate înainte de pierderea aderentei. În loc să acţioneze după pierderea aderenţei, controlează vehiculul pentru a preveni pierderea acesteia, ducând, în primul rând, la o stabilitate mai mare.

Sistemul sinergetic de control al vehiculului

SYNERGETIC VEHICLE DYNAMICS CONTROL

Sistemul sinergetic de control al vehiculului este o funcţie folosită pentru a stabiliza tracţiunea prin monitorizarea condiţiilor de condus printr-un senzor al unghiului de direcţie, senzorul centrifugal şi alte sisteme, controlând sinergetic tracţiunea integrală şi servodirecția.
Sistemul sinergetic de control al vehiculului controlează forța servodirectiei și cuplul roților din fața și din spate, suprimă orice tendinţă a vehiculului de a derapa înainte să intervină controlul ESP şi asigură o manevrabilitate sporită.
Spre exemplu, când se produce o supravirare, roţile din spate aflate pe punctul de a aluneca sau de a se învârti pe partea exterioară, sistemul sinergetic de control al vehiculului acționează asupra servodirecției și simultan alocă cuplul motor către roțile din față. Cazul opus, când există o subvirare, roțile din față pierd aderența și vehiculul tinde să părăsească suprafața de rulare, sistemul sinergetic de control distribuie cuplul către roțile din spate pentru a stabiliza vehiculul.
De asemenea, în cazul în care se forțează tendința de subvirare, ce se produce din cauza distribuției cuplului mai mare pe roțile din spate în raport cu cele din față, este necesară o forță mai mare pentru a vira, VDSC alocă un cuplu mărit servodirecției. Sistemul sinergetic de control al dinamicii vehiculului este, în principiu, un sistem pentru a asista condusul stabil şi nu este creat pentru a creşte limitele impuse asupra performanţei tracţiunii şi a virajelor.

RULEAZĂ FILMUL

ESP®

ESP

ESP® optimizează la maxim controlul fiecărui mod al tracțiunii ALLGRIP.
Ȋn modul SPORT, acționarea ESP®-ului este redusă punând în valoare plăcerea condusului sportiv.
Ȋn modul SNOW, ESP®-ul acționează mai eficient pentru a mări stabilitatea mașinii.
Ȋn modul LOCK, ESP®-ul îmbunătățește performanțele tracțiunii, intervenind asupra roților care patinează și redistribuie cuplul către roțile cu aderență, iar dacă acest cuplu este prea mare, reduce cuplul motor.
ESP® (Electronic Stability Program) - Controlul tracțiunii *ESP - este marcă înregistrată "Daimler AG" Gradul de reducere a cuplului motorului, roțile care frânează și forța de frânare a acestora variază în funcție de condițiile de rulare.
ESP® este în esență un sistem care ajută pentru o conducere stabilă. În cazul alunecării sau derapării care depășesc limitele aderenței dintre anvelope și suprafata drumului, ESP® va funcționa în continuare, dar poate să nu fie eficientă.

ESP® (Electronic Stability Program) - Controlul tracțiunii *ESP - este marcă înregistrată "Daimler AG"
Gradul de reducere a cuplului motorului, roțile care frânează și forța de frânare a acestora variază în funcție de condițiile de rulare.
ESP® este în esență un sistem care ajută pentru o conducere stabilă. În cazul alunecării sau derapării care depășesc limitele aderenței dintre anvelope și suprafața drumului, ESP® va funcționa în continuare, dar poate să nu fie eficientă.

CONTROLUL PUTERII TRANSMISIEI

CONTROLUL TRACȚIUNII

Pentru a amplifica plăcerea de a conduce, sistemul de propulsie este controlat în modul SPORT. Modifică performanţa acceleraţie-cuplu la o turaţie redusă şi medie a motorului pentru a oferi o experienţă de condus cât mai sportivă. Iar în cazul vehiculelor CVT, ajută, la menţinerea turaţiei motorului la nivele mai mari, îmbunătăţeşte acceleraţia şi oferă o experienta de condus mai sportivă.

Selectarea modului corect vă permite să conduceți vehiculul
așa cum doriți

Cele trei valori inerente ale ALLGRIP SELECT. Distracția de a conduce, Liniștea sufletească și Eficiența ridicată a combustiei pot fi realizate prin selectarea modului. Selectarea modului vă permite să experimentați diferite stiluri de conducere pentru situații diferite.

 • MODUL AUTO

 • MODUL SPORT

 • MODUL SNOW

 • MODUL LOCK

MODELE ALLGRIP SELECT

 • SX4 S-CROSS
 • VITARA

ALLGRIP PRO

ALLGRIP PRO oferă mai multă abilitate off-road, ceea ce îți satisface spiritul de aventură și îți oferă capacitatea de a explora toate provocările. Sistemul de tracțiune integrală cu reductor, ALLGRIP PRO, poate atinge performanțele necesare profesioniștilor pentru a răspunde și a manevra mașina instantaneu pe un teren dificil.

RULEAZĂ FILMUL

TEHNOLOGIE

SISTEMUL FR PART-TIME

Sistemul 4WD part-time plasează o cutie de transfer între puntea fața și puntea spate, pe care o folosește pentru a comuta între 2WD și 4WD, după cum este necesar. În modul 4WD, sistemul conectează direct roțile din față și din spate, ceea ce face posibilă distribuirea echilibrată a cuplului motor la toate cele patru roți în mod egal și fără pierderi.

SISTEMUL FR FULLTIME CU DIFERENȚIAL CENTRAL

Sistemul 4WD full-time cu un diferențial central distribuie cuplul la rotile din față și din spate folosind diferențialul central fără a se baza pe controlul electronic. Diferențialul central compensează variațiile dintre viteza roților din față și a celor din spate și anulează fenomenul de "frânare pe colț strâns" care dă senzația că frânele sunt aplicate atunci când se virează în unghiuri ascuțite. Dacă doar o roată alunecă, LSD (Limited Slip Differential) limitează mișcarea diferențialului și transferă puterea de antrenare către o altă roată.

MODELE ALLGRIP PRO

 • Jimny
 • Test Drive
 • ALLGRIP for All People Promotional Movie
 • Suzuki 4WD History