Hybrid | Suzuki

Logo

Descoperă suzuki hybrid
Mobilitate pentru azi și mâine.
Mixul dintre eficiență, economie de carburant și grijă față de mediul înconjurător a fost prioritar în traiectoria mărcii Suzuki față de provocările viitorului. Cu un trecut adânc înrădăcinat în valori și respect reciproc, creatorii Suzuki au integrat tehnologia hybrid pe modelele lor astfel încât rezultatul sa fie unul cu adevărat neconvențional. Niciun compromis între performanță și emoția condusului eco.
Motivația noastră: să oferim mereu cea mai bună soluție.
La Suzuki, am făcut mereu tot posibilul ca cele mai eficiente și contemporane tehnologii să fie accesibile tuturor. Așa a luat naștere platforma Suzuki HEARTECT care îmbină eficiența și robustețea autovehiculelor cu siguranța pasagerilor. Tehnologia hybrid este perfect integrată pe această platformă, rezultând astfel o nouă generație de modele hybrid adaptată zilelor noastre.
Descoperă beneficiile
suzuki hybrid
Descoperă beneficiile
Suzuki Hybrid:
AVANTAJELE TEHNOLOGIEI
Hybrid de la Suzuki:
  • REDUCEREA CONSUMULUI DE CARBURANT prin recuperarea și folosirea energiei la frânare (frânare regenerativă).
  • REDUCEREA UZURII SISTEMULUI DE FRÂNARE.
  • REDUCEREA ZGOMOTULUI LA PORNIRE ȘI DEMARAJ SILENȚIOS contribuind astfel la reducerea poluării fonice din marile aglomerații urbane, oferind in același timp un confort sporit în utilizare.
  • ASISTAREA CUPLULUI MOTOR LA TURAȚII JOASE.
  • PRELUNGIREA DURATEI DE VIAȚĂ A ACUMULATORULUI PRINCIPAL prin folosirea unei baterii suplimentare pe lithiu-ion de 12V care preia funcționarea unei parți a sistemelor electrice.
Vino la un test drive
Descoperă beneficiile
suzuki hybrid
Cum funcționează
tehnologia suzuki Hybrid

TEHNOLOGIA SUZUKI HYBRID
PE ÎNȚELESUL TUTUROR

Ce se întâmplă la viteză constantă:

Demarorul-generator integrat (ISG), care se comportă ca un motor electric, scade consumul de combustibil prin asistarea motorului termic. La viteză constantă, energia ce a fost recuperată la decelerare este folosită pentru a alimenta o parte a sistemelor electrice permițând motorului să își concentreze puterea pentru rulare.

La frânare/decelerare:

Atunci când vehiculul începe sa decelereze, sistemul ISG convertește eficient energia cinetică în energie electrică și o stochează în ambele baterii. Astfel, puterea recuperată de ISG este folosită mai târziu atunci când este necesar să asiste motorul termic.

Ce se întâmplă la repornire:

ISG repornește motorul după ce sistemul auto start-stop l-a oprit și îl asistă în timpul accelerării atunci când consumul de combustibil este ridicat. Demarorul-generator integrat (ISG) asista motorul termic prin intermediul unei curele de transmisie, ceea ce face repornirea mai silențioasă și mai lină decât în cazul vehiculelor cu sistem start-stop convențional.

La accelerare:

La pornire sau în timpul accelerării (atunci când consumul de combustibil este crescut) demarorul-generatorul integrat (ISG) se comportă ca un motor electric și asistă funcționarea motorului termic. Această funcție facilitează obținerea unui consum redus de combustibil.

Ce vrei să știi despre tehnologia hybrid?

Nu, nu este nevoie de o îngrijire preferențială pentru autovehiculul cu sistem hybrid. Totuși, 30 de minute de condus neîntrerupt sunt necesare în fiecare lună pentru a reîncărca bateria și pentru a preveni descărcarea completă a acesteia.

Bateria lithiu-ion se folosește pentru faptul că are o greutate redusă, are o viață îndelungată și are o performanță de regenerare ridicată la temperaturi joase.

Reducerea consumului de carburant prin folosirea energiei recuperate la frânare (frânare regenerativă) și, prin urmare, reducerea emisiilor de CO2.

Mașinile hybrid sunt de mai multe tipuri, fiind dedicate unor utilizări diferite, cum ar fi deplasările scurte, locale, sau naveta zilnică, pe distanțe lungi.
Automobilele mild Hybrid au două surse de propulsie care funcționează concomitent, un motor cu ardere internă și un demaror-generator integrat acționat de o baterie.
Un hybrid 100% are un motor și o baterie electrică de dimensiuni mai mari comparativ cu un mild hybrid ce funcționează cu un ISG și o baterie de dimensiuni mici.
Hybridul plug-in este o sub-formă a hybridului 100% în care bateria poate fi încărcată și printr-un conector extern de alimentare.

Suzuki Hybrid combină avantajele tehnologiei hybrid cu designul compact al modelelor Suzuki. Demarorul-generator integrat (ISG) asistă motorul și stochează energie în bateria lithiu-ion de 12 V. Sistemul Suzuki hybrid poate fi adăugat fără a schimba structura caroseriei autovehiculului. Prin urmare, confortul, utilitatea și spațiul rămân neschimbate în interior.